ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Photobucket

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Πτώση τζίρου τα μαγαζιά


Προσάραξε η αγορά στην... ξέρα των θερινών εκπτώσεων. Ο τζίρος τους το πρώτο 15θήμερο βούλιαξε από 10% έως και 45% στα εμπορικά όλης της χώρας, παρά τους «κράχτες» στις βιτρίνες, που μιλούν για είδη φθηνότερα και πάνω από 70% έκπτωση.Το ταμείο δεν... άνθισε, όπως οι έμποροι ήλπιζαν, για να βγάλουν τα «σπασμένα» από τις αναδουλειές των μηνών που προηγήθηκαν...
Υστερα από αυτό αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για να κατεβάσουν ρολά άλλα 60.000 εμπορικά τουλάχιστον σε.....

ολόκληρη τη χώρα και νέες χιλιάδες εργαζομένων να πέσουν στον Καιάδα της ανεργίας.
Οδυνηρά είναι τα σημάδια που καταγράφει η έρευνα του «Εθνους», η οποία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον εμπορικό κόσμο σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ζητώντας να σφυγμομετρήσει τις θερινές εκπτώσεις και να διαπιστώσει αν θα σταθούν ικανές να αιμοδοτήσουν την αγορά, που λόγω της κρίσης βρίσκεται σε ασφυξία. Οι πρώτες ημέρες των εκπτώσεων ξεκίνησαν με πολλές προσδοκίες, αλλά μετά υπήρξε καθίζηση, μας λένε οι έμποροι.
Η ακριτική Αλεξανδρούπολη έχει το δυσάρεστο προνόμιο να καταγράφεται στα καταστήματα της μείωσης του τζίρου των εκπτώσεων 30% με 40%, με τον Βόλο να την ξεπερνά με ποσοστά 45%, ενώ «βουτιά» 30% με 40% σημειώνεται και στην πρωτεύουσα, τη Νέα Ιωνία, τη Βέροια, την Κέρκυρα κ.α.

Καλαμάτα
Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Καλαμάτα, οι έμποροι καταγράφουν εισπράξεις στην... καρδιά των εκπτώσεων έως 30% κάτω σε σχέση με τις περσινές.
Η ζοφερή εικόνα της αγοράς παρά τις εκπτώσεις αποκαλύπτει ταυτόχρονα την άλλη όψη του νομίσματος της κρίσης στην οποία έχει εγκλωβιστεί η χώρα μας:
Η οικονομική ανέχεια των καταναλωτών τούς οδηγεί πλέον να κόβουν και από τις δαπάνες για φαγητό, όπως μας λέει επιχειρηματίας του χώρου (κρεοπωλείο), ενώ τα μηχανήματα των πιστωτικών καρτών άρχισαν να... πιάνουν αράχνες. Μόνο μετρητά κι αυτά λίγα κινούν τον... μύλο των φετινών θερινών εκπτώσεων περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.
Ισως μετά από όλα αυτά δεν αποκλείεται το σήμα των φετινών εκπτώσεων να είναι το... λουκέτο.
Σταχυολογούμε από τις μαρτυρίες των ανά την Ελλάδα συνομιλητών μας.
Στην Ηγουμενίτσα ετοιμάζονται για λουκέτο γύρω στις 30 επιχειρήσεις από τις 450-500 που υπάρχουν.

Στη Θεσσαλονίκη στην οδό Ανθέων «μαράθηκαν», έκλεισαν δηλαδή, 18 από τα 24 καταστήματα που υπήρχαν εκεί.
Στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο επίσης κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα υποκαταστήματα και το λουκέτο πλησιάζει απειλητικά πλέον και τα κεντρικά...
Στην πρωτεύουσα, και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, την τελευταία εβδομάδα σε 48 ώρες έκλεισαν δύο μαγαζιά και στο Περιστέρι βάζει λουκέτο ένα στα πέντε καταστήματα...
Οι εργαζόμενοι βγαίνουν στον δρόμο, ενώ οι πλέον... τυχεροί βλέπουν να μειώνεται το ωράριο απασχόλησής τους και άρα και οι αποδοχές τους...
Οι εκπτώσεις... κλείνουν πονηρά το μάτι, αλλά αφήνουν παγερά αδιάφορους τους φορτωμένους από χίλιες έννοιες περαστικούς. Και η αγορά είναι «παγωμένη» μέσα στο κατακαλόκαιρο και ο χειμώνας έρχεται απειλητικός...
Αποκαλυπτικές μαρτυρίες - σοκ για τις εκπτώσεις χωρίς αντίκρισμα και την τραγική εικόνα της αγοράς από τους εκπροσώπους των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα

Βόλος
Μαγαλιός Αλέξανδρος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Νέας Ιωνίας): Βαρύ είναι το κλίμα στην αγορά του Βόλου με τον τζίρο να έχει «βουλιάξει» φέτος 30% - 45%. Η κίνηση, παρά τα εντυπωσιακά ποσοστά έκπτωσης που φτάνουν το 70%, παραμένει υποτονική. Στο κέντρο πολλά καταστήματα φέρουν την ταμπέλα «ενοικιάζεται», ενώ τα ενοίκια έχουν πάρει κυριολεκτικά... φωτιά. Είναι ενδεικτικό ότι μαγαζιά 60 τ.μ. στην «καρδιά» της αγοράς ενοικιάζονται προς 4.000 και 5.000 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού επιμελητηρίου, μέχρι τις 31/5 από τις 1.100 επιχειρήσεις οι 46 είχαν κατεβάσει ρολά. Για να αποφύγουν τις απολύσεις, οι καταστηματάρχες μεταφέρουν τους υπαλλήλους τους από την πλήρη στη μερική απασχόληση.

Καλαμάτα
Γαλανάκης Δημήτρης (Μέλος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας): «Μουδιασμένοι» από τα πρόσφατα μέτρα είναι οι καταναλωτές που προχωρούν σε περικοπές ακόμη και στο... φαγητό. Εκδηλη είναι η ανησυχία ότι έρχονται χειρότερες μέρες. Ο τζίρος στην αγορά της Καλαμάτας έχει υποχωρήσει έως και 30%, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη και αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Μεγάλος αριθμός εμπόρων αδυνατεί να δείξει συνέπεια στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ. Λόγω των υψηλών ενοικίων, καταστηματάρχες μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους από τους κεντρικούς σε περιφερειακούς δρόμους.

Αλεξανδρούπολη
Μακρίδης Ευστάθιος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης): Εκκληση στους ιδιοκτήτες να ρίξουν τις τιμές των ενοικίων και στις τράπεζες να «τρέξουν» προγράμματα όπως το ΤΕΜΠΜΕ απευθύνει ο εμπορικός κόσμος της Αλεξανδρούπολης. Το καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και ο τζίρος μειωμένος 30% με 40% σε σχέση με πέρυσι. Τα λουκέτα αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Κέρκυρα
Μητσιάλης Χρήστος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας): «Τραγικό» για την κερκυραϊκή αγορά ήταν το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ούτε οι εκπτώσεις κατάφεραν να τονώσουν τον τζίρο, με την πτώση του να φτάνει πλέον το 40%. Οι έμποροι ατενίζουν το μέλλον με απαισιοδοξία και ζητούν από τον ΟΑΕΕ να προχωρήσει σε διακανονισμούς των οφειλών τους. Σημαντικά τα προβλήματα από την αύξηση του ΦΠΑ, την οποία οι καταστηματάρχες απορροφούν με αποτέλεσμα τη μείωση του κέρδους τους. Στο... ύψος τους παραμένουν τα ενοίκια.

Πάτρα
Ρώρος Γεώργιος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας): Κόντρα στο... ρεύμα κινείται η αγορά της Πάτρας με τον τζίρο να είναι ενισχυμένος 5% με 8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η διαφημιστική μας καμπάνια φαίνεται πως απέδωσε. Ωστόσο και εδώ πολλά καταστήματα κλείνουν. Πάντως έπειτα από μια σειρά πρωτοβουλιών, οι ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων έχουν ρίξει τις τιμές των ενοικίων τους από 20% έως 30%. Είναι όμως αναγκαίο να ανακοινωθούν αναπτυξιακά μέτρα από την κυβέρνηση, ειδάλλως θα χαθούν πολλές θέσεις απασχόλησης. Εμείς δεν θέλουμε απολύσεις. Εξάλλου οι εμποροϋπάλληλοι είναι και οι καλύτεροι πελάτες μας. «Γάγγραινα» του ελληνικού κράτους οι τράπεζες: ούτε ένας συνάδελφος δεν έχει μπει στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ.

Ιωάννινα
Νταλαμάγκας Γεώργιος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων): Η στρόφιγγα των πιστώσεων παραμένει ερμητικά κλειστή για τους εμπόρους, οι οποίοι δυσκολεύονται επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση στα κυβερνητικά προγράμματα μέσω των τραπεζών. Στους περιφερειακούς δρόμους της πόλης υπάρχει πληθώρα ξενοίκιαστων καταστημάτων, ενώ ο τζίρος έχει καταποντιστεί έως 30%. Η ψυχολογία για επενδύσεις βρίσκεται στα... Τάρταρα, ενώ αναπόφευκτα από το φθινόπωρο θα κατεβάσουν ρολά ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις.

Βέροια
Κοντογουλίδης Αναστάσιος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας): Η περίοδος των προσφορών έχει αποδυναμώσει τον θεσμό των εκπτώσεων. Η αγορά δεν κινείται βάσει των προσδοκιών και ο τζίρος είναι πεσμένος από 10% έως 30%, ανάλογα με την κατηγορία. Τα γυναικεία είδη έχουν κυριολεκτικά απαξιωθεί λόγω και των κινεζικών καταστημάτων. Οι τράπεζες έχουν κλείσει τους κρουνούς, ενώ οι καταναλωτές είναι «προβληματισμένοι». Ανασφάλεια τους προκαλεί σε σημαντικό βαθμό το γεγονός ότι οι πωλήσεις βιομηχανικού ροδάκινου δεν πάνε καλά, έτσι είναι συγκρατημένοι στις δαπάνες τους.

Ηγουμενίτσα
Σκεύης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας): Στο -20% εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί η πτώση του τζίρου στην Ηγουμενίτσα, όπου οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα «μαγκωμένοι». Από τις 450 με 500 επιχειρήσεις που λειτουργούν, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα κλείσουν γύρω στις 30. Τέσσερις στους 10 εμπόρους δεν πληρώνουν την ασφάλειά τους. Προβλήματα στην τοπική αγορά αναμένεται να προκαλέσει η λειτουργία πολυκαταστήματος στα σύνορα Αρτας - Θεσπρωτίας που θα κατασκευαστεί σε έκταση 45 στρεμμάτων από αραβική εταιρεία.

Εύβοια
Αγιοστρατίτη Παρασκευή (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας): Στη Χαλκίδα αδειάζουν καθημερινά καταστήματα. Σε κεντρικό δρόμο της πόλης από τα περίπου 200 έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα τα 17. Οι τράπεζες βάζουν ολοένα και πιο «σκληρούς» όρους στους εμπόρους για την παροχή δανείων. Η ανεργία θεριεύει. Οι έμποροι της Εύβοιας ζητάμε αναπτυξιακά μέτρα, επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και μείωση των επιτοκίων για να βγει και πάλι ο κόσμος στην αγορά.

Ζάκυνθος
Τσουλούφης Γεράσιμος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου): Το α’ δεκαήμερο των εκπτώσεων ήταν ικανοποιητικό. Στη συνέχεια η κίνηση ελαττώθηκε. Οι έμποροι δίνουν τα εμπορεύματά τους σε τιμές εξευτελιστικές, πράγμα που συνεπάγεται μηδενικό κόστος. Στη Ζάκυνθο υπάρχουν περί τις 1.800 επιχειρήσεις. Ομως το τελευταίο διάστημα γύρω στα 100 καταστήματα του εμπορικού κέντρου κατέβασαν ρολά.

Ρέθυμνο
Ψαρουδάκης Μανώλης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου): Η Κρήτη έχει πάντα μια δυναμική την περίοδο των εκπτώσεων, ωστόσο οι καταναλωτές ανησυχούν. Θα πρέπει όμως να προχωρήσει η σεζόν για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς. Και εδώ όμως, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, πολλοί αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους, κυρίως στην περιφέρεια. Παρατηρείται επίσης «μάζεμα», πολλοί δηλαδή κατεβάζουν τα ρολά των υποκαταστημάτων τους και συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους από ένα και μόνο μαγαζί. Τα ενοίκια παραμένουν υψηλά. Καταστήματα που άδειασαν πέρυσι δεν έχουν καταφέρει να βρουν ενοικιαστή.

Θεσσαλονίκη
Χατζαρίδης Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης): Η κίνηση είναι υποτονική και διάσπαρτη. Πώς όχι άλλωστε μετά την παρατεταμένη περίοδο προσφορών και προωθητικών ενεργειών που προηγήθηκε. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για νούμερα. Ενδεικτικό ωστόσο της κρίσης είναι το γεγονός ότι σε έναν από τους πλευρικούς δρόμους με έντονη δραστηριότητα, στην οδό Ανθέων, υπήρχαν 24 καταστήματα και έχουν μείνει 6! Δυστυχώς, το σκηνικό δεν θα αλλάξει ούτε από τον Σεπτέμβριο. Σκεφτείτε μάλιστα σε πόσο δεινή θέση θα έλθουν οι καταναλωτές μόλις αναγκαστούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Θεσσαλία
Τζίκας Νικόλαος (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας): Ο θεσμός των εκπτώσεων έχει εκφυλιστεί. Εδώ και 3 μήνες όλοι κάνουν εκπτώσεις, ενώ με τις προσφορές παραπλανούν τους καταναλωτές. Ο κόσμος μετά το «ψαλίδισμα» μισθών, επιδομάτων και δώρων περιορίζεται στα απολύτως αναγκαία. Οι καταναλωτές προσπαθούν να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους ρίχνοντας κάθετα το κόστος π.χ. για ένα δώρο αντί για 40 ξοδεύουν 20 ευρώ. Η ταμπέλα «ενοικιάζεται» υπάρχει επίσης παντού. Επιχειρήσεις μετακομίζουν εκτός κέντρου για να μειώσουν το λειτουργικό κόστος. Πρέπει να «τρέξουν» άμεσα το ΕΣΠΑ και το ΤΕΜΠΜΕ. Μέχρι τις 30/6 ο τζίρος των καταστημάτων είχε συρρικνωθεί 25%.

Σύρος
Παλαιολόγος Ιωάννης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Σύρου): Παρά τις χαμηλές τιμές, δεν υπάρχει ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό. Εξάλλου ο τουρισμός μας, που αποτελείται παραδοσιακά από Ελληνες, δεν πάει καλά φέτος. Ο τζίρος μας έχει μειωθεί 30%, μαγαζιά έχουν κλείσει και πολλοί σκοπεύουν να κινηθούν αναλόγως μετά τις διακοπές. Ερχονται ακόμη δυσκολότερες μέρες.

Πελοπόννησος: Βουτιά τιμών και τζίρου
Παγώνης Βασίλειος (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου): Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκίνησε δίνοντας πνοή. Ομως η αύξηση της κίνησης δεν σημαίνει ενίσχυση του τζίρου. Οι τιμές έπεσαν σημαντικά και το κέρδος σχεδόν εκμηδενίστηκε. Μετά την περίοδο των εκπτώσεων φοβούμαστε ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Ο τζίρος είναι μειωμένος 12-14% κατά μέσο όρο. Στα έπιπλα και στα οικιακά είδη φτάνει όμως το 42%, στα αυτοκίνητα το 30%, στις λευκές οικιακές συσκευές το 28%, στα υποδήματα το 23% και στα έτοιμα ενδύματα το 18%. Οι καταναλωτές είναι τρομοκρατημένοι. Ακόμη και αυτοί που έχουν χρήματα δεν βγαίνουν να ξοδέψουν, γιατί φοβούνται τι θα ξημερώσει αύριο. Τα καταστήματα κλείνουν με ρυθμούς μεγαλύτερους από πέρυσι. Ζητάμε μείωση των ενοικίων κατά 20% τουλάχιστον.


ΑΤΤΙΚΗ
Γλυφάδα
Μαδιάς Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας): Χαμηλότερες των προσδοκιών είναι οι φετινές εκπτώσεις. Στη Γλυφάδα την τελευταία εβδομάδα μέσα σε δύο μόλις μέρες έκλεισαν ισάριθμα καταστήματα. Το τραμ από αρνητικό έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε θετικό παράγοντα για την αγορά μας, καθώς λόγω της κρίσης περισσότεροι πολίτες έχουν αρχίσει να το χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν. Δεν επιτρέπεται να στηρίζουμε αυτούς που ανεβάζουν τις τιμές.

Χαλάνδρι
Ασημακόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου): Μετά το α’ 10ήμερο των εκπτώσεων, η αγορά έκανε... κοιλιά. Περιμένουμε τόνωση του ενδιαφέροντος μετά τις 20 Αυγούστου. Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο περιμέναμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στο κέρδος μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ρίξαμε τις τιμές έως και 70%.

Νέα Ιωνία
Παπαδάτος Γρηγόριος (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας): Οι προσδοκίες μας ήταν και παραμένουν μηδαμινές. Ο τζίρος είναι σε «ελεύθερη πτώση» (-40%). Η οικονομική δυσπραγία έχει δέσει τα χέρια των καταναλωτών. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Η αγορά έχει στεγνώσει από χρήμα και λόγω του κλεισίματος της... στρόφιγγας από τις τράπεζες. Ελάχιστοι εκδίδουν επιταγές. Στη λεωφόρο Ηρακλείου 6-7 καταστήματα είναι κλειστά, ενώ στους παράδρομους έχουν κλείσει πολύ περισσότερα.

Περιστέρι
Μαλλιοστάθη Βασιλική (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου): Χειρότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι φετινές θερινές εκπτώσεις. Την τελευταία 2ετία τα καταστήματα του Περιστερίου δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης. Ενα στα 5 έβαλε λουκέτο το τελευταίο διάστημα. Ο κόσμος αγοράζει πλέον μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ζητάμε να πέσουν τα ενοίκια - «φούσκες» κατά 50%.

Η «βουτιά» του τζίρου των εκπτώσεων
* Αθήνα - Ν. Ιωνία 10%-40%
* Καλαμάτα 20%-30%
* Αλεξανδρούπολη 30%-40%
* Βόλος 30%-45%
* Κέρκυρα 30%-40%
* Ιωάννινα 20%-30%
* Βέροια 10%-30%
* Ηγουμενίτσα 10%-20%
* Λάρισα 10%-25%

Read more...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Από μικροπωλητής Δήμαρχος!! Για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδος

Σ. Μέλλος: «Ξεπερασμένοι πολιτικοί Μπενετάτος, Λογοθέτης και Ιωακειμίδης»



Δριμύτατη κριτική προς τους νυν Δημάρχους Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη εξαπέλυσε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σταμάτης Μέλλος, μέσω του dimarxe.gr news

. Ο κ. Μέλλος εξωτερίκευσε τα σχέδιά του για το νέο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και υποσχέθηκε πως θα δώσει σκληρή μάχη ώστε «να ανοίξουν δρόμοι για τη νέα πόλη», ως υπαγορεύει και το σύνθημά του.
Αναλυτικότερα:
Όσον αφορά τις συνενώσεις των Δήμων, σημείωσε: «Οι συνενώσεις των Δήμων έγιναν πρόχειρα και το πιθανότερο είναι να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Ο “Καλλικράτης” θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα προβλήματα».
Αναφορικά με την δράση του συνδυασμού του «Πολίτες για την Αλλαγή, υπογράμμισε: «Είμαστε δημοτική παράταξη από τον Ρέντη. Έχουμε ξεκινήσει διαβούλευση με τους δημότες και τους φορείς της Νίκαιας προκειμένου να καταγράψουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε στον σχεδιασμό της επίλυσής τους. Θα δώσουμε τη μάχη μας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα μας και πιστεύω πως με σκληρή δουλειά θα πείσουμε τους συνδημότες μας στην Νίκαια πως ο δημοτικός μας συνδυασμός είναι η σωστότερη επιλογή για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».
Εν συνεχεία προχώρησε σε σκληρή κριτική κατά των νυν Δημάρχων σε Νίκαια και Αγ. Ιώαννη Ρέντη χαρακτηρίζοντάς τους «ξεπερασμένους πολιτικούς» και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι στην Αυτοδιοίκηση.
Ερωτηθείς εάν αναμένει το περιβόητο «χρίσμα» από κάποιο πολιτικό φορέα, απάντησε: «Πολιτικά ανήκουμε στη καινούρια Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά. Όποιος βγαίνει και λέει πως είναι ανεξάρτητος κοροϊδεύει τον κόσμο. Όλοι ανήκουμε κάπου πολιτικά. Αν το κόμμα θελήσει να μας υποστηρίξει είναι καλοδεχούμενο. Θα διεκδικήσουμε το Δήμο ακόμα και ανεξάρτητοι, αφού οι δημότες μας παροτρύνουν να δώσουμε το παρόν».
Ο κ. Μέλλος ξεκαθάρισε πως θα δώσει βαρύνουσα σημασία στην κοινωνική πολιτική του Δήμου: «Ο κόσμος είναι απελπισμένος και ψάχνει κάτι το διαφορετικό. Θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε πόρους από την κεντρική διοίκηση ούτως ώστε να δώσουμε βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική».

Read more...

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

About This Blog

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτή τη φορά από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου μας, καθώς και διαμέσου της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, δηλώνω ΠΑΡΟΝ, για να εισακουστούν τα προβλήματά μας και θα βρίσκομαι εκεί όπου πρέπει για να βοηθήσω τόσο στην δημοσιοποίησή τους όσο και στην επίλυσή τους.
Φιλικά
Κοκόλας Π. Στέλιος

Our Blogger Templates

  © Designed by Psykos Dimitris April 2010

Back to TOP