ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Photobucket

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Καταναλωτές από το ΜΑΡΜΑΡΙ, τα ΣΤΥΡΑ, τη ΚΑΡΥΣΤΟ και λουόμενοι που έχουν φτάσει από την Αθήνα για ΣαββατοΚύριακο, δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα προ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από:
www.sindikatomikropoliton.com
Ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση των καταναλωτών, σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης στο ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Καταναλωτές από το ΜΑΡΜΑΡΙ, τα ΣΤΥΡΑ, τη ΚΑΡΥΣΤΟ και λουόμενοι που έχουν φτάσει από την Αθήνα για ΣαββατοΚύριακο, δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα προσφερόμενα είδη από τους συναδέλφους μας.
Τιμικά και ενημερωτικά για τον τόπο που μας φιλοξενεί:
Το Μαρμάρι είναι ένας πολύ γνωστός προορισμός της Νότας Εύβοιας.

Το Μαρμάρι γνωστό από την αρχαιότητα εξαιτίας των λατομείων μαρμάρου, από τα οποία πήρε και το όνομά του.
Με τα φημισμένα του μάρμαρα κατασκεύαζαν μονοκόμματους κίονες και στόλιζαν όπως μαρτυρά ο Στράβων τα πιο λαμπρά και σπουδαία ιερά και κτίρια της αρχαιότητας.
Ο Στράβων μας πληροφορεί ότι στο αρχαίο Μαρμάρι υπήρχε ναός αφιερωμένος στον <<Μαρμάριο Απόλλωνα>>. Σήμερα υπάρχουν ελάχιστα σπασμένα κιονόκρανα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Από τον Όμηρο μαθαίνουμε ότι το αρχαίο του όνομα ήταν Χαρχάπολις. Στην συνέχεια της ιστορίας του κατοικήθηκε απο Φραγγο- βυζαντινούς και καταστράφηκε από τους Τούρκους. Στον μεγάλο ξεσηκωμό για την απελευθέρωση του Έθνους από τον Τουρκικό ζυγό το Μαρμάρι έδειξε με παλληκαριά την ανδρειωμένη ψυχή του.
Η οικονομική άνθηση της περιοχής οφείλεται ακόμα και σήμερα στα πετρώματα της περιοχής και ιδιαίτερα στους σχιστόλιθους (τις γνωστές πλάκες Καρύστου).
Σήμερα, απλωμένο σε ένα γραφικό και χαρακτηριστικό φυσικό ημικύκλιο, έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραθερισμού και είναι ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της Nότιας Εύβοιας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή, ενώ το χειμώνα μεταμορφώνεται σε ένα ήσυχο ψαροχώρι. Απέχει οδικός 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρύστου.
Η πόλη του Μαρμαρίου αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς διατηρώντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών με μεγάλες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που κάθε χρόνο αυξάνονται.
Η συνύπαρξη των δύο πόλεων, Μαρμαρίου και Καρύστου, δημιουργούν στην Nότια Εύβοια μια δυναμική αύξησης του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής, , προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Σημερινός Δήμαρχος του Δήμου ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ είναι ο κ. Μανώλης Νικόλαοςg

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

About This Blog

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτή τη φορά από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου μας, καθώς και διαμέσου της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, δηλώνω ΠΑΡΟΝ, για να εισακουστούν τα προβλήματά μας και θα βρίσκομαι εκεί όπου πρέπει για να βοηθήσω τόσο στην δημοσιοποίησή τους όσο και στην επίλυσή τους.
Φιλικά
Κοκόλας Π. Στέλιος

Our Blogger Templates

  © Designed by Psykos Dimitris April 2010

Back to TOP