ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Photobucket

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Παράνομο παζάρι από εκθέτη, στη Π.Φώκαια

Το είδαμε και αυτό!! Το βλέπουμε κάθε χρόνο στα Μεσόγεια. Οι αφίσες που εντέχνως γράφουν ΄΄Καλοκαιρινή ΑΓΟΡΑ΄΄, προσκαλούν σε παζάρι διάρκειας 17 ημερών δηλαδή από 02 έως και 18 Ιουλίου.
Τα, είδη πώλησης???
ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
Ρούχα, υποδήματα, είδη δώρων, μπιζού, εσώρουχα, είδη λαϊκής τέχνης, μαγιώ, γυαλιά ηλίου κ.τ.λ.
Διοργανωτής ο γνωστός κ. Αγγελίδης Αλέξανδρος(ο οποίος διαθέτει εταιρεία κατασκευής περιπτέρων) και ο οποίος στις αφίσες τις οποίες μοιράζει στις κολώνες στα Μεσόγεια, βρήκε το τέχνασμα να γράφει υπό την ΄΄Αιγίδα της Κοινότητας Π.Φώκαιας΄΄ μιας και οι Νόμοι που διέπουν το υπαίθριο εμπόριο δεν επιτρέπουν <<17>>, ούτε επιτρέπουν σε ιδιώτες τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.
Μάλιστα για να είναι ΄΄ Όλα μέλι-γάλα΄΄ δεν γράφει στην αφίσα, τα είδη που εμπορεύονται στο Παζάρι στην παραλία Π.Φώκαιας(στο λιμάνι) αλλά πετάει δύο αμφορείς και κάποια βιβλία...
Το προεδρείο της ΕΣΕΕ δεν παίρνει θέση??


Read more...

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

೦3-11 ΙΟΥΛΙΟΥ η μεγάλη μας Εμποροπανήγυρη στα ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ.

೦3-11 ΙΟΥΛΙΟΥ η μεγάλη μας Εμποροπανήγυρη στα ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ. Μεγάλες εκπλήξεις στη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης περιμένουν τους φίλους επισκέπτες καταναλωτές.
Η επιτυχία της διοργάνωσης στηρίζεται στην εμπειρία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Read more...

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Καταναλωτές από το ΜΑΡΜΑΡΙ, τα ΣΤΥΡΑ, τη ΚΑΡΥΣΤΟ και λουόμενοι που έχουν φτάσει από την Αθήνα για ΣαββατοΚύριακο, δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα προ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από:
www.sindikatomikropoliton.com
Ικανοποιητική θεωρείται η προσέλευση των καταναλωτών, σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης στο ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Καταναλωτές από το ΜΑΡΜΑΡΙ, τα ΣΤΥΡΑ, τη ΚΑΡΥΣΤΟ και λουόμενοι που έχουν φτάσει από την Αθήνα για ΣαββατοΚύριακο, δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα προσφερόμενα είδη από τους συναδέλφους μας.
Τιμικά και ενημερωτικά για τον τόπο που μας φιλοξενεί:
Το Μαρμάρι είναι ένας πολύ γνωστός προορισμός της Νότας Εύβοιας.

Το Μαρμάρι γνωστό από την αρχαιότητα εξαιτίας των λατομείων μαρμάρου, από τα οποία πήρε και το όνομά του.
Με τα φημισμένα του μάρμαρα κατασκεύαζαν μονοκόμματους κίονες και στόλιζαν όπως μαρτυρά ο Στράβων τα πιο λαμπρά και σπουδαία ιερά και κτίρια της αρχαιότητας.
Ο Στράβων μας πληροφορεί ότι στο αρχαίο Μαρμάρι υπήρχε ναός αφιερωμένος στον <<Μαρμάριο Απόλλωνα>>. Σήμερα υπάρχουν ελάχιστα σπασμένα κιονόκρανα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Από τον Όμηρο μαθαίνουμε ότι το αρχαίο του όνομα ήταν Χαρχάπολις. Στην συνέχεια της ιστορίας του κατοικήθηκε απο Φραγγο- βυζαντινούς και καταστράφηκε από τους Τούρκους. Στον μεγάλο ξεσηκωμό για την απελευθέρωση του Έθνους από τον Τουρκικό ζυγό το Μαρμάρι έδειξε με παλληκαριά την ανδρειωμένη ψυχή του.
Η οικονομική άνθηση της περιοχής οφείλεται ακόμα και σήμερα στα πετρώματα της περιοχής και ιδιαίτερα στους σχιστόλιθους (τις γνωστές πλάκες Καρύστου).
Σήμερα, απλωμένο σε ένα γραφικό και χαρακτηριστικό φυσικό ημικύκλιο, έχει εξελιχθεί σε κέντρο παραθερισμού και είναι ιδανικό ορμητήριο για την εξερεύνηση της Nότιας Εύβοιας.
Τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή, ενώ το χειμώνα μεταμορφώνεται σε ένα ήσυχο ψαροχώρι. Απέχει οδικός 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Καρύστου.
Η πόλη του Μαρμαρίου αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς διατηρώντας ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών με μεγάλες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που κάθε χρόνο αυξάνονται.
Η συνύπαρξη των δύο πόλεων, Μαρμαρίου και Καρύστου, δημιουργούν στην Nότια Εύβοια μια δυναμική αύξησης του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξης όλης της ευρύτερης περιοχής, , προσελκύοντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Σημερινός Δήμαρχος του Δήμου ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ είναι ο κ. Μανώλης Νικόλαοςg

Read more...

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

1.000 euro λάδωμα και 2 μικίκια δώρο

Λήγει και τυπικά σήμερα η Εμποροπανήγυρη στο Νέο Μοναστήρι του Δήμου Θεσσαλιώτιδος η οποία ξεκίνησε στις 10 ΙΟΥΝΙΟΥ αν και οι περισσότεροι συνάδελφοι, από χτες έχουν εγκαταλείψουν την περιοχή και οδεύουν προς άλλα σημεία της χώρας, για συνέχιση των εργασιών τους σε αυτό που κατά την λαϊκή ρήση ονομάζεται΄΄παζάρι΄΄.
Δυστυχώς για δεύτερη χρονιά αποδείχτηκε πως λίγοι είναι αυτοί, που υποστηρίζουν την Εμποροπανήγυρη και επιθυμούν την τέλεσή της στον τόπο τους.
Από τις πρώτες ημέρες φέτος αποδείχτηκε, πως κάποιοι για ψηφοθηρικούς λόγους(με επικεφαλή τον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Θεσσαλιώτιδος) προσπάθησαν να κάνουν ανακατανομή των θέσεων κατόπιν της αρεσκείας τους, με επιμονή για τοποθέτηση του τοπικού συλλόγου γυναικών σε περίοπτη θέση στην Εμποροπανήγυρη και <<ήκουσον-ήκουσον>> το ίδιο να συμβεί και με την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία θα μάζευε έσοδα από την τοποθέτηση ψησταριάς.
Αξιοσημείωτο είναι πως και οι 2 προαναφερόμενοι σύλλογοι, δεν έχουν καλή σχέση με την εφορία, μιας και τα βιβλία εσόδων-εξόδων καθώς και η ταμειακή μηχανή απουσιάζουν παντελώς από την ιδιοκτησία τους.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το Νέο Μοναστήρι να χωριστεί σε 2 στρατόπεδα δηλ. σε αυτούς που ήθελαν τους συλλόγους να ανοίγουν όπου και όπως θέλουν και σε αυτούς που για προσωπικούς τους λόγους οι δύο σύλλογοι, έπρεπε να ανοίξουν μόνο εκεί που το Συνδικάτο μας, θα τους υποδείκνυε, ως κύριος διοργανωτής του όλου εγχειρήματος.
Ο Δήμος έδειξε παντελή αδιαφορία για την τέλεση της Εμποροπανήγυρης μιας και δεν την υποστήριξε ούτε καν συμβολικά.
Οι περιβόητες ΄΄ντουσιέρες΄΄ δεν μπήκαν ποτέ αν και υπήρχε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Οι τουαλέτες(χημικές) ήρθαν από την Αθήνα και επιβάρυναν το Συνδικάτο μας με το ποσό των 2.120 ευρώ και οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν προσέγγυσαν καν την Εμποροπανήγυρη( μια ιδιώτης που καθάριζε καθημερινά την Πανήγυρη πληρώθηκε από εμάς) και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι μετρούσαν τα παραπήγματα με ιδιαίτερο ζήλο, μπας και τους ξεφύγει κανένα παράπηγμα και χάσει έσοδα ο Δήμος από το ορισθέν τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου.
Και ενώ εμείς προσπαθούσαμε με μια ιδιαίτερα μεγάλη και δαπανηρή διαφημιστική καμπάνια να ενισχύσουμε την Εμποροπανήγυρη,παροτρύνοντας καταλωτές από όμορους Δήμους κάποιοι(περί ηλιθίων ο λόγος) μας χρέωναν πως πριμοδοτηθήκαμε από τον επαγγελματία κ. Νίκο Καλημέρη με το ποσό των 1.000 ευρώ !!! για να εναντιωθούμε στην τοποθέτηση ψησταριάς από την τοπική ομάδα, για να μπορεί αυτός να πουλάει άφθονο κρέας αγορασμένο από το πρόεδρο του τοπικού εμπορικού συλλόγου.
Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή ως Φορέας δεν γινόμαστε έρμαιο ούτε μπαλάκι στις τοπικές αντιδικίες, κάντε κύριοι του χρόνου μόνοι σας το παζάρι και εμείς θα σας ζητήσουμε εγγράφως χώρο για να πουλήσουμε μικίκια και σουβλάκια μπας και βγάλουμε την φετινή ζημία η οποία ξεπέρασε τα 4.500 ευρώ.
Αναδημοσίευση από:
www.sindikatomikropoliton.com

Read more...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΠΑΜΕ ΜΑΡΜΑΡΙ

Προς όλους τους ταξιδιώτες και τους συναδέλφους που θα εξορμήσουν τις επόμενες ημέρες για το ΜΑΡΜΑΡΙ
Ακολουθείστε το πρόγραμμα δρομολογίων
(ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙ)
Δευτέρα: 8:30 - 12:15 - 14:45 - 18:30
Τρίτη :
8:30 - 11:45 - 14:45 - 18:30
Τετάρτη: 8:30 - 12:15 - 14:45 - 18:30
Πέμπτη: 8:30 - 11:45 - 14:45 - 18:30
Παρασκευή: 8:30 - 11:45 - 14:45 - 17:30 - 19:00 - 20:45
Σάββατο: 8:15 - 11:15 - 14:45 - 16:30 - 19:30
Κυριακή: 8:15 - 11:15 - 16:50 - 18:50 - 20:50 - 22:15

Read more...

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τιμητικά οι χαλβάδες

Tην τιμητική τους έχουν οι χαλβάδες στην Εμποροπανήγυρη που διοργανώνει το Συνδικάτο μας στο Νέο Μοναστήρι του Δήμου Θεσσαλιώτιδος που ξεκίνησε χτες 10 ΙΟΥΝΙΟΥ και θα διαρκέσει έως και την άλλη Πέμπτη 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Read more...

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Παράνομο παζάρι από δημοσιογράφο στην Ακτή Βάρκιζας

Σε μια χώρα που όλοι ζητάμε επιτακτικά να μπούν στη φυλακή οι υπαίτιοι, κάποιοι κρυμένοι πίσω από δημοσιογραφική ταυτότητα, λειτουργούν παράνομο υπαίθριο παζάρι στην ακτή Βάρκιζας(με την ονομασία τάχα της ΕΚΘΕΣΗΣ )χωρίς κανείς από τα αρμόδια όργανα του Κράτους, να επεμβαίνει.
Τονίζουμε πως η άσκηση τέτοιων καθηκόντων(υπαίθρια αγορά) διέπεται από τους νόμους που ορίζουν τη λειτουργία υπαίθριων αγορών(Ν.2323/95,3190/03, 3377/05,3557/09) και δεν δύναται η διάρκειά αυτών των αγορών να υπερβαίνει τις επτά(7) συναπτές ημέρες.
Ως εκ τούτου και έχοντας έννομο συμφέρον μέλη μας θα κινηθούν νομικά κατά των άμεσα εμπλεκομένων, μιας και η λειτουργία τέτοιων παράνομων αγορών υποκρύπτει αν μη τι άλλο, τουλάχιστον συνδιαλλαγή.
(το όνομα του δημοσιογράφου είναι στη διάθεση των αρμοδίων αρχών)
Αναδημσίευση από:www.sindikatomikropoliton.com

Read more...

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ

Το Νέο Μοναστήρι από ψηλά!!
Με χαμηλή πτήση θα μας βρείτε εκεί από 10 έως 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Read more...

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

About This Blog

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτή τη φορά από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου μας, καθώς και διαμέσου της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, δηλώνω ΠΑΡΟΝ, για να εισακουστούν τα προβλήματά μας και θα βρίσκομαι εκεί όπου πρέπει για να βοηθήσω τόσο στην δημοσιοποίησή τους όσο και στην επίλυσή τους.
Φιλικά
Κοκόλας Π. Στέλιος

Our Blogger Templates

  © Designed by Psykos Dimitris April 2010

Back to TOP