ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Photobucket

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Δεκάδες αεροπανό στους δρόμους. Μην το διαδώσετε στη ρουφιανοσελίδα!!

Είδαμε δεκάδες αεροπανό στους δρόμους!! Διαδώστε το και σε άλλους!! Προσοχή μην το διαδίδεται στην ρουφιανοσελίδα(για ευνόητους λόγους δεν την αναφέρουμε)!!
Όποιος ψάχνεται να ψωνίσει φτηνά και έξυπνα ας ακολουθήσει τη πρόσκληση των αεροπανό!!
Αυτοί κάτι ξέρουν!!
Τους συλλάβαμε την στιγμή που τα έβαζαν
Το αποτέλεσμα;
->ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥΣ!!!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Read more...

Όταν θέλει η δημοτική αστυνομία, μπορεί.


Με αφορμή τη λήξη της Πανήγυρης του Αγίου Γεωργίου στη Πλάτωνος στα όρια του Δήμου Αθηναίων αξίζει να αναφέρουμε τη στάση της δημοτικής αστυνομίας η οποία δεν άφηνε σύμφωνα με το ρητό΄΄να κινηθεί ρούπι΄΄ Με γρήγορες κινήσεις και με ισχυρή παρουσία δεν επέτρεψε σε κανέναν είτε να επεκταθεί είτε να στήσει τον πάγκο του χωρίς την απαιτούμενη από τον Δήμο σχετική άδεια.
Για να είμαστε δίκαιοι, δεν το περιμέναμε και σε όλους μας υπήρχε η πίστη μέσα μας, ότι πάλι οι παρέμποροι θα στήσουν παραπανήγυρο.
Άρα στο χέρι της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων είναι να πατάξει και αυτούς ...τύπου Λούα-Λούα που στήνονται καθημερινά με το <<έτσι θέλω>> σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας(γεγονός που το επεσήμαναν και οι ελεγκτές του Δ.Ν.Τ.).

Read more...

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ξένοι στη πόλη τους


"Στην Πατησίων, μπροστά από τον ΟΤΕ επικρατεί μια απελπιστική κατάσταση: Γύρω στους εξήντα (ναι εξήντα δεν υπερβάλλω) έγχρωμους μικροπωλητές, διαφόρων φυλών, έχουν πιάσει το πεζοδρόμιο με τις πραμάτειες τους και ο κόσμος δυσκολεύεται να περάσει. Από ένα πεζοδρόμιο μάλιστα που σε κανονικές συνθήκες το περπάτημα θα ήταν άνετο, τώρα γίνεται δημιουργώντας ουρά, λες και περιμένουμε στις κυλιόμενες του μετρό!!!! Συν τοις άλλοις, έχουν αποθρασυνθεί πλήρως οι ίδιοι οι πωλητές και εκεί που στην αρχή απλά φώναζαν την πραμάτεια τους, τώρα πιάνουν τους περαστικούς και από το μανίκι για να τους προσελκύσουν. Κάτι άκρως εξωφρενικό, ειδικά όταν βιάζεσαι να πας στη δουλειά σου και έχεις κια αυτούς να σου κάνουν μασάζ στα νεύρα!! Ας αναφερθώ και σε κάτι τελευταίο: στην αφόρητη δυσωδία της περιοχής. Καθώς τα ελάχιστα φυτά που υπάρχουν έξω από τον ΟΤΕ και οι γωνίες γύρω από τη Βικτώρια και την Πατησίων έχουν γίνει δημόσια ουρητήρια. Είναι αηδιαστικό πια και ανυπόφορο. Τη νύχτα δε, που εκείνοι δεν είναι τόσο πολύ εκεί, αντιλαμβανόμαστε καλύτερα το μέγεθος της κατάστασης.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν γίνεται να δημοσιευτούν τα παράπονά μου, μήπως και μεριμνήσουν οι αρμόδιοι κάποια στιγμή! Το ζήτημα έχει ξεφύγει και η διαβίωση και οι μετακινήσεις στο κέντρο είναι πλέον δύσκολη υπόθεση υπό αυτές τις συνθήκες!"

Αναγνώστης στο troktiko

Read more...

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Φταίνε και αυτοί, φταίμε και εμείς, δεν φταίνε οι άλλοι

«Προτιμώ, αντί να στρέψουμε τους μικροπωλητές στην εγκληματικότητα, να κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια. Αλλά μπροστά στη Βιβλιοθήκη, μπροστά στην Ακαδημία, σε μέρη που έχουν μια πολιτιστική και ιστορική αξία να είμαστε αυστηρότεροι.Εχουμε έρθει σε επαφή με επικεφαλής εκπροσώπων μεταναστών για να κάνουμε μια κουβέντα μαζί τους, μήπως βρούμε ένα κομμάτι στην Αθήνα που να γίνει, ας το πούμε, ένα έθνικ παζάρι και να μαζευτούν οι περισσότεροι εκεί. Δεν έχουμε βρει τον χώρο ακόμα», δήλωνε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στις 16/5/2008, όπως μαρτυρούν τα πρακτικά δημοτικού συμβουλίου. Αλλά, από τότε μέχρι σήμερα, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

«Κυκλώματα»

Ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, Ανδρέας Παπαδάκης, υποστηρίζει ότι, πριν από το περιστατικό αυτοδικίας του περασμένου Σαββάτου, προηγήθηκε υποβολή μηνύσεων: «Η συμπλοκή του περασμένου Σαββάτου βόλευε ορισμένους. Δεν είναι δουλειά κανενός να βγαίνει στον δρόμο βιντεοσκοπώντας και φωτογραφίζοντας κόσμο. Το σκεπτικό κάποιων που διοργάνωσαν αυτή την επιχείρηση δεν ταυτίζεται με την άποψη του εμπορικού κόσμου. Υπέβαλαν μάλιστα και μηνύσεις για το ζήτημα των Αφρικανών μικροπωλητών, αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Στρέφονται εναντίον του Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του Νικ. Κακλαμάνη».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των κατασχέσεων «το 2009 πραγματοποιήθηκαν 16.169 κατασχέσεις με 781.886 τεμάχια και το πρώτο τρίμηνο του 2010 3.786 κατασχέσεις με 141.502 τεμάχια. Τα κατασχεθέντα οδηγούνται σε αποθήκες του δήμου στη Βαρβάκειο Αγορά. Υστερα από απόφαση του δημάρχου, ένα μέρος από αυτά καταστρέφεται και τα υπόλοιπα παραδίδονται σε εκκλησίες και ιδρύματα».

Ο αντιδήμαρχος εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν λύνεται, ακόμα κι αν η Δημοτική Αστυνομία εξαντλήσει τις αρμοδιότητές της: «Η Δημοτική Αστυνομία έχει υποχρέωση να πραγματοποιεί κατασχέσεις. Και η πολιτεία να διερευνήσει τα τελωνεία, τις αποθήκες, ελέγχοντας το πρόβλημα στην πηγή του», λέει.

Τι προτείνουν

«Η πρότασή μας είναι να βρεθεί ένας χώρος στον οποίο να μεταφερθούν οι μικροπωλητές. Προηγήθηκαν συναντήσεις με σωματεία νόμιμων μεταναστών, αλλά δεν καταλήξαμε σε κάποια απόφαση. Προφανώς, γιατί οι επιτήδειοι που κερδίζουν εκμεταλλευόμενοι τους μικροπωλητές, τους υποχρεώνουν να περιφέρονται στα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Τίθεται το ζήτημα της δημιουργίας αγοράς για μικροπωλητές αλλά τα κυκλώματα τους εμποδίζουν. Ασφαλώς, σε μια αγορά δεν μπορούν να χωρέσουν τόσες χιλιάδες μικροπωλητές», επισημαίνει ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Η μόνη λύση είναι να χτυπηθεί το πρόβλημα της διακίνησης στη ρίζα του. Διότι χώρες εισόδου των εμπορευμάτων είναι η Ισπανία και η Ιταλία, τα κοντέινερ δεν ελέγχονται. Να ελεγχθούν τα κοντέινερ τη στιγμή που ξεφορτώνουν και το ΣΔΟΕ να ελέγχει τις αποθήκες».

Δηλαδή, εαν είσαι παρέμπορος σε βολεύει ο Δήμος και ψάχνει να σου βρεί και χώρο εγκατάστασης;

Βαφτείτε παιδιά έγχρωμοι, πετάξτε τις ταμειακές και βουρ για παζάρια

Read more...

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αλλάζει τις άδειες μικροπωλητών ο Γ.Γ.Εμπορίου

Αλλάζει ο τρόπος παροχής αδειών μικροπωλητών σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης κ। Στ. Κομνηνός σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την αναβάθμιση της αγοράς της Αθήνας. Ο κ. Κομνηνός επισήμανε ότι προωθούνται μέτρα που αφορούν την εμπορική πολεοδομία, τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Εμπορίου και την χαρτογράφηση της εμπορικής αγοράς ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ. Π. Καρέλλας χαρακτήρισε το πρόβλημα της Αθήνας ''εκρηκτικό ειδικά σε ότι αφορά το παραεμπόριο'' που όπως τόνισε ''έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αποτελεί πλέον μια τεράστια οικονομική βιομηχανία που απειλεί επιχειρήσεις, εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία''. Τόνισε ακόμη ότι η επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας απαιτεί συλλογικές δράσεις και προανήγγειλε την λειτουργία μόνιμης ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν εργοδοτικοί φορείς, φορείς των εργαζομένων και εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων με στόχο την αποτύπωση, ανάλυση και προώθηση νομοθετικών ή άλλων κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της αγοράς. Εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλαν ότι ειδική ομάδα της Αστυνομίας για το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα θα στοχεύσει στη καρδιά του παραεμπορίου.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ

Read more...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Έστω και αργοπορημένα


Θεωρώ υποχρέωσή μου, έστω και καθυστερημένα, να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων κ.Βαφειάδη Νικόλαο, για την ευχητήρια κάρτα, ανταποδίδοντας τα καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του

Read more...

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Καθιστικά διαμαρτυρήθηκαν

Σε μια ιδιότυπη πορεία(καθιστική διαμαρτυρία) προχώρησαν σήμερα το πρωί οι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών στη Βουλή των ελλήνων αντιδρώντας για το μέτρο της τοποθέτησης ταμειακής μηχανής στους πάγκους τους με την αιτιολογία πως οι φόροι θα δώσουν αύξηση τιμής έως και ३०% στις τιμές των προϊόντων, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές οι οποίοι θα υποστούν και τις υπόχρεες αυξήσεις.

Read more...

Κινητοποιήθηκε η Ελληνική αστυνομία

Ισχυρή αστυνομική δύναμη σήμερα το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου μας, αναμένοντας τη πορεία μας στην πλατεία Κάνιγγος(η οποία ακυρώθηκε, κατόπιν της σύσκεψης, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο υπουργείο εμπορίου για τα θέματα του υπαιθρίου εμπορίου).
Ευχαριστούμε την ΕΛ.ΑΣ για τη παρουσία της, με τη σημείωση όμως πως υπήρξε σχετικό δελτίο τύπου για ακύρωση της πορείας μας

Read more...

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Κλεισορρεύματα

 Στήνονται από νωρίς το πρωί οι πάγκοι των συναδέλφων στο Πανηγύρι της Ιεράς Μονής της Ζωοδόχου Πηγής στα Κλεισορρεύματα, η οποία βρίσκεται στο 20ο χλμ. της Ε.Ο. Μεσολογγίου-Αγρινίου. Η μονή  έτσι καρφωμένη όπως είναι στο βουνό, θυμίζει μετεώριτικο μοναστήρι.
Χιλιάδες προσκυνητών δίνουν το παρόν τους στο ιερό προσκύνημα και επισκέπτονται για τα ψώνια τους την Πανήγυρη.
Κάντε κλικ στο έγγραφο για να διαβάσετε το ιστορικό της ιεράς μονής Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας Μεσολογγίου
Η ομορφιά του τοπίου προκαλεί δέος στους επισκέπτες οι οποίοι καταφτάνουν από όλα τα σημεία της χώρας.

Read more...

Κλεισορρεύματα

Στήνονται οι παγκοι σήμερα στα Κλεισορρεύματα ενόψει της εορτής της Ζ.Πηγής

Read more...

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

About This Blog

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτή τη φορά από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου μας, καθώς και διαμέσου της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, δηλώνω ΠΑΡΟΝ, για να εισακουστούν τα προβλήματά μας και θα βρίσκομαι εκεί όπου πρέπει για να βοηθήσω τόσο στην δημοσιοποίησή τους όσο και στην επίλυσή τους.
Φιλικά
Κοκόλας Π. Στέλιος

Our Blogger Templates

  © Designed by Psykos Dimitris April 2010

Back to TOP