ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Photobucket

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ στους Ο.Τ.Α.

Κινητικότητα  επικρατεί σε όλους τους Δήμους της Επικράτειας σχετικά με το Σχέδιο Νόμου που δόθηκε για διαβούλευση και βρίσκεται στη δημοσιότητα εδώ και 3 ημέρες.
Το πρόβλημα όλων των Δήμων  καθώς και του Φορέα μας, εντοπίζεται στο Άρθρο 34 ΠΑΡ.1 η οποία και αναφέρει:

1 Κάθε εμποροπανήγυρη, ζωοπανήγυρη, παραδοσιακή πανήγυρη που διοργανώνεται με την ευκαιρία επετειακής ή θρησκευτικής εορτής, διεξάγεται μια φορά το χρόνο, ανά δήμο, και διαρκεί το πολύ μέχρι τρεις (3) ημέρες, οι δε πασχαλινές και χριστουγεννιάτικες αγορές διαρκούν το πολύ μέχρι δέκα (10) ημέρες.

Το Συνδικάτο μας προχώρησε σε μια Συνδικαλιστική κίνηση.
Άμεσες τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους Δήμους όπου και τελούνται παραδοσιακά παζάρια οι οποίοι ήταν ανημέρωτοι.
Μάλιστα μετά από αυτή μας τη κίνηση, όλοι οι Δήμοι προχωρούν σε έκτακτα δημοτικά συμβούλια και ψηφίσματα για τροποποίηση της διάταξης μιας και οι 3 ημέρες διάρκεια δείχνει αδυναμία τέλεσης των Εμποροπανηγύρεων και τα άσχημα πράγματα έχουν περισσότερες επιπτώσεις όπως:
~Οικονομική ζημία στους Δήμους καθώς με τα έσοδα καλύπτονται <<τρύπες>>;των δημοτικών εξόδων.
~ Τα παζάρια αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά και πολλά από αυτά << αντάμωμα>> των κατοίκων της περιοχής.
~ Τα παζάρια και επιπλέον η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από όλες τις γείτονες πόλεις, ωθούν σε αναθέρμανση της τοπικής οικονομικής δύναμης
( εστιατόρια-ξενοδοχεία-εμπορικά καταστήματα κ.τ.λ.).

Οι Δήμοι που άμεσα προχωρούν σε έκτακτης συγκλήσεις των δημοτικών τους αποφάσεων και περαιτέρω κινητοποιήσεις (για να τροποποιηθεί το άρθρο 34 στην παράγραφο 1) μέσω της ΚΕΔ  καθώς και διάφορες δυναμικές κινητοποιήσεις είναι οι κάτωθι:
~ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
~ΑΡΤΗΣ
~ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
~ΜΕΣΣΗΝΗΣ
~ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
~ΧΑΛKIΔΟΣ
~ΛΑΡΙΣΑΣ
~ΤΥΡΝΑΒΟΥ
~ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
~ΘΗΒΑΙΩΝ
~ΔΕΛΦΩΝ
~ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
~ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Έχοντας εμπιστοσύνη στον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Χατζιδάκη καθώς και στον Υφυπουργό κ.Σκορδά, το βέβαιον είναι ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θα αλλάξει και θα περαστεί η προτεινόμενη από το Φορέα μας:
~ οι θρησκευτικές πανηγύρεις να είναι διάρκειας  έως πέντε(5) ημέρες
~  οι δε παραδοσιακές έως επτά(7) ημέρες
Το Συνδικάτο μας, ως πρώτο των πρώτων  βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις από τις 27 Ιανουαρίου 2014(αποδεικτικά σημειώματα και επικοινωνίες με την Γ.Γραμματεία Εμπορίου και την Διεύθυνση Εσωτ. Εμπορίου) και αποτελεί επιτυχία του Φορέα μας η παρ.8 του άρθρου 34 η οποία και αναφέρει:
8. Οι κάτοχοι άδειας πωλητή λαϊκών αγορών δεν δύνανται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της παραγράφου 1 του παρόντος.

Επιπλέον αναφέρουμε ότι από τη Δευτέρα 14 Απριλίου ή παραγρ. 1 του άρθρου 34 άλλαξε από το....
διεξάγεται μια φορά το χρόνο, ανά Δήμο,
 με αποτέλεσμα να γίνονται οι Εμποροπανηγύρεις ως προϋπήρχαν.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

About This Blog

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτή τη φορά από τη θέση του Προέδρου του Σωματείου μας, καθώς και διαμέσου της ηλεκτρονικής ενημέρωσης, δηλώνω ΠΑΡΟΝ, για να εισακουστούν τα προβλήματά μας και θα βρίσκομαι εκεί όπου πρέπει για να βοηθήσω τόσο στην δημοσιοποίησή τους όσο και στην επίλυσή τους.
Φιλικά
Κοκόλας Π. Στέλιος

Our Blogger Templates

  © Designed by Psykos Dimitris April 2010

Back to TOP